Onze reizen: Duitsland 2010

Duitsland 2010

3 dagen naar Badmunster Eifel

Korte trip met onze oldtimer naar Bad Münstereifel

We zijn 3 daagjes (13 tot en met 15 april 2010) op pad geweest met de oldtimer, van dinsdagmorgen 10 uur tot donderdagavond 6 uur. In die paar dagen hebben we 410 miles (=657.6 km) afgelegd. De TomTom was ingesteld op 60 km/uur, zodat we niet op snelwegen terecht zouden komen. Wim had vorig jaar via: www.hotelkamerveiling.nl op diverse arrangementen een bod gedaan en een aantal arrangementen voor weinig geld gewonnen, dus het werd tijd dat we er ook eens wat op gingen maken, voor ze verlopen zijn. Het eerste arrangement is al prima bevallen. We hadden een waardebon voor 2 romantische overnachtingen in Bad Münstereifel, dit ligt in de buurt van Bonn. We hebben redelijk weer gehad, gemiddeld 15 graden en maar een paar spatjes regen, alleen de wind was erg fris. Toch hebben we de hele tijd met open kap gereden, in de auto zit gelukkig een prima verwarming en met een dikke jas aan en dito shawl om, kom je een heel eind.

De heenreis door Duitsland was vrij saai: we waren via Kleve gereden en dan zo naar het zuiden, waardoor je langs veel vlak landbouw gebied komt, ook waren er weinig leuke plaatsjes onderweg. Net voor Bad Münstereifel begon het iets heuvelachtiger te worden en toen we het stadje in reden waren we helemaal verrast.

Het is een prachtig oud stadje uit 830 en heeft rondom een stadsmuur met diverse poorten. Er stoomt een riviertje door de oude kern en er staan veel karakteristieke vakwerkhuizen.

Ons verblijf bleek in een echte Burcht te zijn en ons appartement bestond uit maar liefst 4 verdiepingen, allen verbonden door een wenteltrap.

Beneden was een halletje, iets hoger lag een prachtige badkamer, weer diverse treden verder (totaal 64 treden, die we heel wat keren op en af zijn geweest!!) was de woonruimte met keukentje en op de vierde verdieping stond een hemelbed, ook was daar een tweede toilet met wasruimte.

Vanuit de bovenste 2 etages had je een prachtig uitzicht over het stadje en ook een balkon ontbrak niet.

In een van de raamkozijnen stond zelfs een echt ridderharnas, we werden dus “bewaakt”.

Onze aankomst was tegen tweeën en nadat we wat gegeten hadden zijn we het stadje gaan verkennen en natuurlijk moest de stadsmuur ook beklommen worden.

Bij het arrangement hoorden tevens 2 maaltijden en een daarvan was in het “brouwhuis” in de stad, wat ook eigendom is van de burcht. In een gezellig zaaltje kregen we een flinke schaal met allerlei soorten worst (ze hebben een eigen worstmaker) en daarbij werden diverse potten zelfgemaakte mosterd geserveerd. En natuurlijk drink je in een brouwhuis bier, uit een grote pul, alles bij elkaar was het een prima maaltijd.

De avond hebben we verder doorgebracht in ons leuke huisje, waar we nog een fles sekt (ook een “cadeautje van het huis”) soldaat gemaakt hebben.

Woensdagmorgen zijn we, na een uitgebreid ontbijt (met veel worst!) eerst naar Brühl gereden, waar we de oldtimer vereeuwigd hebben bij het barokpaleis Augustusburg

en bij kasteel Falkenlust (we hebben ze geen van beiden van binnen bekeken)

en daarna zijn we doorgereden naar Monschau, een prachtig plaatsje in de Eifel waar de Roer doorheen stroomt. De rit was heel wat afwisselender dan de dag ervoor, we kwamen langs leuke kleine dorpjes en het gebied was heel heuvelachtig met hellingen van wel 10%. In het stadje Monschau hebben we lekker gewandeld,

veel foto’s gemaakt en in het zonnetje zittend, heerlijke warme apfelströdel met cappuccino genuttigd.

Je krijgt zo’n echt vakantiegevoel over je, ook al ben je maar een paar dagen weg!

Tegen vieren waren we terug in Bad Münstereifel, we reden weer door het leuke centrum en altijd zijn er weer mensen die je (de auto dan!) aanstaren en leuke opmerkingen maken over onze mooie oldtimer!

Op ons balkonnetje hebben we wat gelezen en gedronken en tegen zessen werd het tijd voor ons “candle light 3 gangen diner” in de burcht.

Ook hier kregen we eerst weer diverse smaken mosterd met brood erbij. Het eten was prima en na een “obstler” als afsluiter, zijn we richting appartement gegaan. Bij de burcht is ook een winkeltje waar ze allerlei soorten wijn en mosterd verkopen, we hebben dus diverse smaken mosterd en een paar flesjes wijn achter in de oldtimer liggen.

We lagen al vroeg (10 uur!) op bed, de hele dag in de buitenlucht maakt toch slaperig! Na het ontbijt met een glaasje sekt (en dat om 9 uur ’s morgens!) vertrekken we weer uit Bad |Münstereifel.

We hebben de TomTom zo ingesteld, dat we via Malmedy (in België) rijden, zodat we een heel andere route nemen. Het plaatsje Malmedy stelt niet veel voor, maar de totale route is veel interessanter.

We komen door bossen, langs meertjes, over hoge heuvels en door pittoreske dorpjes. We rijden afwisselend door Duitsland, België, Duitsland, Nederland, weer Duitsland en dan weer door Nederland. Maar goed dat je geen paspoort meer nodig hebt tegenwoordig.

Net voor we voor het laatst Duitsland nog een keer aandoen komen we in Schinveld (een klein plaatsje net boven Brunssum) en zien daar een leuk restaurant: de Schinvelder Hoeve.

Daar hebben we op de binnenplaats in het zonnetje heerlijk geluncht.

De hoeve zag er echt prachtig uit en ook binnen was alles heel luxe, een echte aanrader!

Daarna hadden we nog een paar uurtjes te gaan voor we weer thuis waren, maar het zonnetje scheen volop (de verwarming was allang uit!) en langs plaatsjes als Roermond, Horst, Cuijk en Groesbeek, om er maar een paar te noemen, is het heerlijk rijden. Na de brug van Nijmegen hebben we de dijk “gepakt”

en met een voldaan gevoel keerden we huiswaarts, op naar de volgende “hotelbon”!

Terug naar boven