Met de zeilboot naar het Gardameer in Italië 2002

Deze reis begon met veel tegenslagen, allereerst was er een trailer nodig, die tweedehands werd aangeschaft, echter om de benodigde papieren erbij te krijgen moesten er veel instanties worden benaderd en zelfs één in Duitsland worden bezocht. Ook diverse aanpassingen aan de trailer waren noodzakelijk, maar uiteindelijk werd hij goedgekeurd en kon de boot er op worden getakeld.

Eenmaal uit het water bleek de combinatie 2200 kilo en dus te zwaar voor onze auto, en dat 2 dagen voor vertrek !!

We hebben een tweedehandse auto gekocht  (om na de vakantie weer te verkopen) zodat de reis kon doorgaan.

Eenmaal op weg werden we in Duitsland geconfronteerd met een scheefstaand wiel van de tandemasser, de ADAC constateerde een gebroken as en we werden naar Worms gedirigeerd om een garage op te zoeken.

Daar bleek dat er nergens op korte termijn een vervangende as te leveren was dus einde vakantie ????? NEEE na de andere tegenslagen getrotseerd te hebben kon deze toch ook wel opgelost worden ??.

De oplossing was: naar de Harbeck fabriek rijden in Oostenrijk, daar een nieuwe trailer halen die in de tijd dat wij er naartoe zouden rijden volledig op maat voor onze boot zou worden klaargemaakt.

Onze jongens werden door het gezin van de garagehouder opgevangen en bleven dus in Worms. Samen met mijn vrouw zijn we afgereisd om aan het eind van de volgende dag weer terug te komen met een nieuwe trailer.

De boot kon nu worden overgetakeld  en de reis naar Italië kon weer worden hervat.

Eenmaal dobberend in het Gardameer ben je de strubbelingen snel weer vergeten, echter er lagen ons nog meer tegenslagen te wachten.

De tweede dag zeilen werden we door een zware windstoot getroffen, het leek er op dat de boot zou kapseizen maar net voordat dat gebeurde scheurde het grootzeil doormidden en voorkwam erger.

Het zeil werd in Torbole gerepareerd door een zeilmaker en we konden weer varen.

4 dagen later werden we dobberend aan een boei verrast door een heftig noodweer dat plotseling over de bergen kwam, de wind was zo heftig dat onze boot, waar wij met ons gezin op en in leefden, met boei en al richting de oever en naar andere boten werden getransporteerd, door het gewicht van de betonvoet onder aan de boei ontstond er een scheurtje in het voordek en de dreiging tegen andere boten te slaan werd alsmaar groter.

Uiteindelijk hebben we besloten het touw door te snijden en tegen de storm in het meer op te varen, echter het resterende stuk touw dat aan de boei achterbleef kwam daardoor in de draaiende schroef terecht waardoor de motor vastliep en wij als een op hol geslagen notendopje in de wind heen en weer en op en neer werden geslingerd. De dreiging van schade werd er alleen maar groter op.

Onze zoon Marcel sprong overboord om naar de rubberboot te zwemmen die inmiddels al tussen wild op en neer dansende andere boten was terecht gekomen. De motor van de rubberboot was net krachtig genoeg om onze zeilboot tegen de storm in te trekken, aan de ene kant vast aan de boei en aan de andere kant een trekkende Marcel. Door zijn actie kon hij in ieder geval schade of erger voorkomen (ik ben nog nooit zo zeeziek en blij tegelijk geweest als toen).

Tot slot, in Garda ligt het pretpark Gardaland, daar zijn we met de jongens naartoe gegaan, vanaf de zeilboot die wederom aan een boei was afgemeerd vertrokken we met onze rubberboot naar de kant. Eenmaal daar aangekomen wilden we hem aan de steiger vastmaken, echter een uitstekende spijker boorde zich in het rubber en dan sta je raar te kijken,        je drijvende huis een eind verder op en geen vervoer meer om er te komen. Met wat improvisatie hebben we de boot weer weten te repareren en zijn alsnog naar het pretpark gegaan.

Ondanks deze tegenslagen was het een prachtige vakantie die we met ons gezin hebben mogen beleven, zie hieronder de fotoreportage.